Egész évben nagy durranás!

Mi kell egy pirotechnikai üzlet üzemeltetéséhez?

2014. november 21. 22:49 - Piromán

pyro.jpgSok fiatal játszik el a gondolattal, hogy a pirotechnikusi pályára lép, azonban a kevés információ miatt azt gondolhatják, hogy ez valami nagyon bonyolult dolog, nehéz lehet megtanulni, így letesznek róla. Ez azonban nem igaz, a pirotechnikán belül több szakmalehetőség is van. Az egyik ezek közül a pirotechnikai raktárkezelő, ami arra jogosít fel, hogy egy pirotechnikai üzletet üzemeltessünk, vagy év végén pirotechnikai termékeket áruljunk.

Mit csinál egy pirotechnikai raktárkezelő?

Polgári célú pirotechnikai termékeket kezel, tárol, csomagol, előkészít szállításra, feladja, fogadja, elvégzi az ezzel kapcsolatos adminisztrációt. Ezek a munkafolyamatok az 1, 2, 3, 4, T1, T2, P1 és P2 osztályokba tartozó termékekre vonatkoznak. a pirotechnikai raktárkezelő feladata a tevékenység engedélyeztetése, nyilvántartás vezetése, a raktár rendjének és adminisztrációjának felügyelete, vezetése.

Baleset esetén tudni kell, hogy mit tegyünk

A pirotechnikai raktárkezelőknek jól kell érteniük az elsősegélyhez, mert egy pirotechnikai termékeket árusító üzletben bizony bármikor történhet baleset. Éppen ezért a képzés során komoly szerepet kap az elsősegély is. Fontos továbbá ilyen helyzetekben a hatóság értesítése és irányítása is, hiszen a veszélyes terepen segítségre van szükségük.

Milyen munkakört lehet betölteni a képesítéssel?

Ahhoz, hogy pirotechnikai raktárkezelők legyünk, el kell végezni az erre jogosító OKJ-s tanfolyamot. A képesítést megszerzését követően lehetünk pirotechnikai raktárosok, raktárvezetők (pl. a tárolási engedély szerinti felelős pirotechnikusok), pirotechnikai szakbolt üzemeltetői.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr606922539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása