Egész évben nagy durranás!

Pörgő-forgók felhasználása

2015. augusztus 14. 12:11 - PyroPont

05_napraforgo_m.jpgJátékos termékek a gyerekek nagy kedvencei, egyes fajtáit már 14 ill. 16 éves kortól egyedül is használhatják. Zömében csendes termékek, működésük nem jár nagy robbanással vagy durranással, így nem zavarják az állatokat vagy az arra érzékeny embereket! Működésüket tekintve mindenképpen sík talajra kell tenni ezeket, hogy szabadon forogni tudjanak, vagy kemény talajhoz kell vágni, ennek következtében durranó, recsegő, szikrázó effekteket adnak.

Tovább
Szólj hozzá!

Rómaigyertya felhasználása

2015. augusztus 12. 11:46 - PyroPont

Rómaigyertyák felépítése, működése:

romaigyertya.jpgPapírcsőben egymás felett több csillag vagy kisebb bomba van, melyek a termék indítását követően egymás után, 1-3 másodpercenként automatikusan indulnak. A színes csillagok repülés közben recseghetnek, vagy csóvaszerű csíkot húzhatnak (comet, magyarul üstökös). Kézből ne indítsuk, érdemes leszúrni puha földbe, homokba, vagy fixen rögzíteni, pl. korláthoz vagy karóhoz drótozni. FIGYELEM! A rómaigyertyák azon a végükön lőnek, ahol a gyújtószál ki van vezetve!

Tovább
Szólj hozzá!

Tortatűzijáték felhasználása

2015. augusztus 05. 10:36 - PyroPont

kategoria-2.jpgTortatűzijáték indítása:

A műanyag tüskével szúrd a gyertyát a tortába. Ne hajolj fölé, amikor meggyújtod! A felső, papírral lezárt végéhez tarts nyílt lángot addig, amíg meggyullad.

Mit tegyél, ha az égő tortagyertya kifordul a tortából?

A tüske felőli végét fogd meg, óvatosan emeld fel, dugd vissza stabilan a tortába, és ha a földön a helyén maradt parázs vagy tűz, azt oltsd el, taposd el!

Magát a tortagyertyát, illetve semmilyen tűzijátékot nem lehet eltaposni, eloltani!

Ha megpróbálod, elfojtani az égést, a tortagyertya csövén keresztül akar eltávozni a nyomás, tehát szétpukkanhat!

Vagyis a környezeti tüzet kell és lehet oltani, nem a tűzijátékot.

 

Szólj hozzá!

Rakéták felhasználása

2015. augusztus 04. 13:28 - PyroPont

52_raketa_gemini.jpg

Tűzijáték rakéták felépítése, működése:

A rakéta részei: Rakétatest - hatómű - vezetőpálca.
A rakéta alsó részéből (hajtómű) kiáramló gáz adja a repítő erőt, majd a felső rész (rakétatest) a röppálya tetején felrobbanva különféle fény- és/vagy hanghatást nyújt. FONTOS! A vezetőpálcával szerelt rakéták pálcával együtt repülnek fel. Ha a rakétapálca a földbe vagy hóba van beleszúrva, (ráadásul a hóba még bele is fagyhat), akkor a rakétamotor ereje nem tudja felrepíteni a rakétát, és az alacsonyan, vagy az indítás helyén robban fel! A hatómű induláskor lángot fúj ki, ezért ne tartsuk a kezünket sokáig a hajtómű alatt. (És ne fogjuk kézbe az induló rakétát!)

A rakéták egy megfelelő magasságú, üres (pl.: pezsgős) üvegből, vagy földbe leszúrt üres csőből indíthatók. Vannak vezetőpálca nélküli, műanyag irányítószárnyakkal (vezetőszárnyakkal) szerelt rakéták is.

A rakéták kifejezetten érzékenyek a szélre, ezért szeles időben használatuk kifejezetten veszélyes, leginkább tilos! A vezetőpálcás rakéták szél esetén a széllel szemben repülnek! Törött vagy sérült vezetőpálcás ill. vezetőszárnyas rakétát szélcsendben is TILOS használni!

Tovább
Szólj hozzá!

Bombettatelepek felhasználása

2015. augusztus 04. 11:57 - PyroPont

http://pyropont.hu/components/com_redshop/assets/images/product/1414598643_tigerhunterand3D.jpgBombetta vagy tűzijáték telepek felépítése, működése:

Több (vető)csövet egy kötegbe rögzítenek, és azokat gyújtószállal összefűzik. Az első lövés gyújtószála van kivezetve, ezzel lehet elindítani, a többi lövés egymás után, késleltetve és automatikusan történik.

Egyetlen gyújtással működésbe hozható a termék, és biztonságos távolságból élvezhető végig a műsor.

Tovább
Szólj hozzá!

Közeleg a szilveszter: tervezzük meg a tűzijátékot!

2014. december 04. 22:20 - Piromán

fireworks-139924_640.jpgBár szilveszter éjszaka országszerte vannak tűzijátékok, sokaknak ez nem elég, és maguk szeretnék családjukat, barátaikat, ismerőseiket elkápráztatni ezzel a látványossággal. Nos, ennek szerencsére semmi akadálya nincsen, ugyanis a szabályok szilveszterkor enyhébbek, így még olyan tűzijáték termékeket is lehet ilyenkor használni, amit máskor nem.

Tovább
Szólj hozzá!

Milyen volt a középkori tűzijáték?

2014. november 30. 21:47 - Piromán

firework-507623_640.jpgA tűzijátékok története messzire nyúlik vissza, Magyarországon egészen a 15. századig, amikor is Mátyás király feleségül vette Aragóniai Beatrixet. Egybekelésüket nagy pompával ünnepelték meg, amiről nem hiányozhatott a tűzijáték sem, ami igazán ritka volt akkoriban. Természetesen az a tűzijáték még csak legfeljebb nyomokban emlékeztetett a maiakra, de abban a korban hatalmas látványosságnak számított. De milyen is volt a középkori tűzijáték?

Tovább
Szólj hozzá!

Miért jobb profira bízni a tűzijáték szervezését?

2014. november 30. 00:03 - Piromán

fireworks-417443_640.jpgMikor egy rendezvényt tűzijátékkal szeretnénk emlékezetesebbé tenni, két lehetőség áll ellőttünk. Az egyik az, hogy besétálunk egy pirotechnikai termékeket árusító üzletbe, és beszerezzük a szükséges termékeket, majd elintézzük az engedélyeket (ha kell), és megcsináljuk magunk a tűzijátékot. A másik eshetőség, hogy profi céghez fordulunk. De miért is jobb ez a lehetőség?

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása