Egész évben nagy durranás!

Így lehet belőled pirotechnikus!

2014. november 22. 19:07 - Piromán

piropont.jpgA pirotechnikai raktáros után most megmutatjuk, mi kell ahhoz, hogy valakiből valóban pirotechnikus lehessen! Bár bonyolultnak tűnik, mégsem lehetetlen elvégezni a pirotechnikai terméküzemeltető képzést, melynek végén egy OKJ-s bizonyítvány tanúsítja majd, hogy jogosult vagy például tűzijáték termékek üzemeltetésére.

Mit csinálhat egy pirotechnikai terméküzemeltető

A pirotechnikus jogosult arra, hogy pirotechnikai termékeket előkészítsen szállításra, szállítsa, mozgassa őket, valamint előkészítse felhasználásra. A pirotechnikus tervezi meg a pirotechnikai termék felhasználását is, ezt felügyeli, a terméket előműködteti, ellenőrzi a működési állapotát. Rajta múlik, hogy a helyszín megfelelő legyen a használathoz, megtervezi a látványt és kivitelezi azt.

A pirotechnikus készíti elő a működtetéshez szükséges eszközöket, alkalmazza ezeket, telepíti a pirotechnikai termékeket, kialakítja az indítóhálózatot, ha kell, visszabont, mentesít. Elvégzi az adminisztrációt a pirotechnikai termékek felhasználásával, szállításával kapcsolatban, és az engedélyeztetési eljárásokat. Vészhelyzet esetén értesíti és irányítja a hatóságokat, hogy biztonságos legyen a terep számukra.

Milyen munkakört tölthet be a pirotechnikus?

A pirotechnikus lehet egy pirotechnikai üzem vagy gyár minőségellenőrző technikusa, lehet látványtervező egy tűzijátéknál, és tevékenykedhet minden olyan területen, ahol engedélyhez kötött pirotechnikai terméket használnak fel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr156924367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása