Egész évben nagy durranás!

Ez legyen nálad, ha tűzijátékozni akarsz!

2014. november 09. 23:48 - Piromán

fireworks-139924_640.jpgAz első és legfontosabb természetesen maga a tűzijáték, azonban emellett is számos eszköznek kell készenlétben állnia, ha egy sikeres otthoni tűzijátékot szeretnél levezényelni. A gyújtóeszközök mellett olyan tárgyakra is szükség lesz, melyek a biztonságot garantálják, hiszen lehet a tűzijáték bármilyen szép is, nem marad jó emlék, ha valaki megsérül!

Tűzgyújtó eszközök

Teljesen mindegy, hogy gyufát, öngyújtót, vagy gázgyújtót használsz, mindegyik tökéletesen alkalmas a feladatra, de ha biztosra akarsz menni, legyen nálad mindegyikből, hátha valamelyikkel kényelmesebben meg tudsz gyújtani egy adott terméket. Hasznos, ha ezekből több is van nálad, így nem fordulhat elő az a kellemetlen helyzet, hogy elfogy a tűzszerszám.

Rögzítőeszközök

A különböző pirotechnikai termékek biztonságos használatának alapja, hogy rendesen rögzítsük őket a talajon a fellövés előtt. Ehhez szükség lesz téglákra, kövekre vagy rögzítőfákra, drótra, ragasztószalagra, madzagra, illetve ezek elvágásához ollóra, fogóra. Figyeljünk arra, hogy mindenképpen elég stabilak legyenek a tűzijátékok fellövés előtt!

Mindig nézz körül

Miután vége a tűzijátéknak, mindig nézz körül a helyszínen! Mivel a tűzijáték általában sötétben zajlik, ehhez szükséged lesz egy jól világító zseblámpára is, amivel jól át tudod vizsgálni a területet. Ne hagyj szemetet magad után, parázsló, izzó tárgyakat pedig főleg ne! Legyen nálad készenlétben egy-két vödör víz, hogy ha esetleg baleset lenne, gyorsan tudj cselekedni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr536882505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása