Egész évben nagy durranás!

Erre figyeljünk, hogy legális legyen a tűzijáték!

2014. november 19. 19:03 - Piromán

fireworks-1758_640.jpgNa jó, nem elengedhetetlen, de ha egy igazán emlékezetes napot akarunk összehozni, bizony nem árt, ha szervezünk egy tűzijátékot is, így ugyanis garantáltan nem fogják a vendégek egyhamar elfelejteni az alkalmat. Ezt azonban könnyebb mondani, mint megtenni. Hogyan kezdjünk hozzá? Mit lehet és mit nem? Hol legyen a tűzijáték?

A tűzijátékozás szabályaival sokan nincsenek tisztában, ezért inkább bele se fognak a megszervezésében. Pedig minimális utánajárással még úgy is össze lehet hozni a pirotechnikai élményt, hogy nem kell külön engedélyt kérni rá, és mégis teljesen legális lesz.

Nézzük meg, milyen termékeket veszünk!

Fontos, hogy csak olyan termékeket használhatunk egész évben, bejelentés nélkül, amelyek az 1-es vagy a 2-es termékkategóriába tartoznak. Ezek nem nyújtanak pontosan ugyanolyan látványt, mint egy nagy tűzijáték, azonban emlékezetes élményt jelenthetnek. Ha mindenképpen valami nagyobb durranást szeretnénk, azzal kénytelenek leszünk megvárni a szilvesztert. Figyeljünk a korhatárra is, ez általában fel van tüntetve a termékeken!

Magánterületen lövöldözzünk!

Tűzijátékozni egész évben lehet az említett kategóriába tartozó termékek felhasználásával – de csak és kizárólag magánterületen. Ne kezdjük el tehát kitalálni, hogy lemegyünk a vendégekkel a folyópartra, vagy kimegyünk egy nagyobb, üres parkolóba, esetleg egy mezőre, mert ez büntetést von maga után. Kizárólag magánterületen használható a tűzijáték az év legnagyobb részében!

Figyeljünk a mennyiségre!

Van még egy fontos szabály, amit be kell tartani:oda kell figyelni arra, hogy véletlenül se legyen nálunk 1 kilogrammnál nagyobb hatóanyag-tartalmú pirotechnikai termék összesen, mert a törvény ennyit engedélyez! Ha mások is hoznak magukkal tűzijátékot a bulira, akkor megengedett, hogy a legnagyobb össztömeget meghaladja a hatóanyag-tartalom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr886916649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása