Egész évben nagy durranás!

Tervezés a jó tűzijáték titka

2014. november 12. 23:27 - Piromán

firework-507623_640.jpgMa már szinte bárki hozzájuthat pirotechnikai termékekhez, aki betöltötte a szükséges korhatárt, ami azt jelenti, hogy bárki rendezhet tűzijátékot. A megvásárolt termékeket azonban kár lenne úgy elpazarolni, hogy szervezetlenül lövöldözzük fel őket. Ha igazán szép és emlékezetes tűzijátékot szeretnénk, nem árt előre megtervezni a látványt.

Előre összeállított csomagok

Az előre összerakott csomagokhoz általában adnak egy javaslatot is, amin rajta van, hogy milyen sorrendben javasolt ellőni az egyes termékeket. Természetesen ez nem szentírás, lehet variálni az elemeket, de fontos, hogy igazítsuk egymáshoz őket, és ha zenei aláfestés van, azt is nézzük meg, hogy a zenéhez passzol-e.

Az eleje és a vége a fontos

Gondoljunk csak bele: mire emlékszünk leginkább, mikor megnéztünk egy tűzijátékot? Mindenkinek megmaradnak az első lövések, és természetesen a finálé. Nos, ebből kiindulva, saját tűzijátékunkban is érdemes az elejére és a végére fordítani a legnagyobb figyelmet, hiszen jó eséllyel ezt jegyzik majd meg a nézők. A leglátványosabb elemet érdemes a legvégére hagyni, de egy erős indítás is csodákra képes.

Gyors vagy lassú kezdés?

Alapvetően kétféle kezdés létezik a tűzijátékok esetében: a gyors és a lassú. Előbbi esetében egy igen látványos robbanás az első elem, ami egyből garantálja a megfelelő hangulatot, míg utóbbinál finomabb a kezdés, és egyre fokozódik a hangulat. Mindkettő hatásos tud lenni, rajtunk múlik, na és a választott zenén, hogy melyik mellett döntünk.

Figyeljünk a körítésre!

Egy tűzijáték után természetesen rendet kell tenni, és ellenőrizni kell a terepet, de ezt csak akkor kezdjük el, ha a nézők már elmentek! A tűzijáték a legtöbb ember számára még mindig valami varázslatos dolog, és nagyon illúzióromboló, ha a vége után rögtön bekapcsoljuk az elemlámpát, és nekiállunk pakolászni. Még a legjobb tűzijáték végét is elronthatja egy ilyen akció, így inkább kerüljük!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr736892273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása