Egész évben nagy durranás!

Nagyobb tűzijátékokhoz kérjünk engedélyt!

2014. november 15. 00:37 - Piromán

rocket-461747_640.jpgBár tűzijátékozni egész évben lehet, vannak bizonyos esetek, amikor a szándékot előre be kell jelenteni. Ez többnyire akkor szükséges, ha nagy tűzijátékot tervezünk, sok termékkel, közterületen, 3. vagy 4. kategóriás termékekkel. De mi is pontosan az a határ, amikor be kell jelenteni a tűzijátékot?

Alapvetően három olyan eset van, amikor hatósági engedély kell a tűzijáték lebonyolításához:

  • ha a elhasznált termékek hatóanyag-tartalma több, mint 1 kilogramm
  • ha olyan termékeket használunk fel, amik nem az 1-es, illetve 2-es kategóriába tartoznak
  • ha közterületen, sportlétesítményben, szórakozóhelyen lőjük fel

Ennek a három lehetőségnek nem egyszerre kell fennállnia, elég, ha csak az egyik feltétel teljesül. Ilyen helyzetben szakértő céggel kell felvenni a kapcsolatot, aki elintézi az engedélyek megszerzését és a bejelentést.

A jelenleg hatályos szabályok értelmében egy kisebb tűzijátékot elég, ha csak bejelenti a rendőrségen a pirotechnikus. Nagyobb tűzijátékok esetében nem ilyen egyszerű a helyzet, ezeknél legalább 8 napra van szükség az ügyintézéshez. A kisebb tűzijátékok is lehetnek szépek és látványosak, ha megfelelő termékeket vásárolunk hozzá. Ezeket nyugodtan lehet magánterületen, egész évben durrantgatni, amennyiben a hatóanyag-tartalmuk nincs egy kilogramm, illetve az 1-es és a 2-es kategóriába tartoznak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr136898363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása