Egész évben nagy durranás!

Házi tűzijáték: fontos a biztonságos elhelyezés a fellövés előtt!

2014. november 08. 23:00 - Piromán

fireworks-417443_640.jpgA házi tűzijátékozásból adódó balesetek nagy részét el lehetne kerülni azzal, ha odafigyelnénk a tűzijátékok megfelelő elhelyezésére. Ha biztonságosan tesszük le a termékeket a talajra, sokkal kevésbé valószínű, hogy bármilyen probléma történik, és biztonságos lesz a működtetés. Persze ehhez azt is tudni kell, hogy milyen talajnál, milyen elhelyezés optimális. Ebben nyújtunk most segítséget.

Kemény, sík talaj

Ez a leggyakoribb, ide értendő a beton és az aszfalt is. A cél az, hogy az egyenes talajon ne boruljon föl az adott termék. Ennek érdekében célszerű például kisebb alapterületű bombettatelepek esetében oldalról is támasztást biztosítani, nagyobb mérető kövekkel, téglával, így nem tud felborulni a tűzijáték fellövés előtt, és nem kell attól tartani, hogy rossz irányba lövi ki magát.

Puha talaj

Ha a talaj puha, például homokkal vagy termőfölddel borított, érdemes a bombettatelepet néhány centiméternyire besüllyeszteni a földbe, és vegyük körül 3-5 centiméteres homokfallal, így még jobban be tudjuk biztosítani magunkat. Mindeközben ügyeljünk arra, hogy maga a telep mindenképpen legyen vízszintes!

Füves talaj

Ebben az esetben arra kell figyelni, hogy semmiképp ne helyezzük egy fűcsomóra a bombettatelepet, mert így nem lesz stabil a támasztás, felborulhat, billeghet. Ha ez elkerülhetetlen, itt is bevethetjük a kővel vagy téglával való kitámasztás módszerét, emellett az is jó megoldás, ha egy karóhoz rögzítjük a telepet, így az biztos nem tud felborulni. A rögzítéshez használhatunk ragasztószalagot vagy kötöző drótot.

Ha ezeket a tanácsokat betartjuk, sokat tehetünk azért, hogy a pirotechnikai termékeket a lehetős legbiztonságosabban használjuk, és elkerüljük a balesetek nagy részét.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr476879457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása