Egész évben nagy durranás!

Hogyan viszonyulnak a gyerekek a tűzijátékhoz?

2014. november 30. 09:31 - Piromán

fireworks-74689_640.jpgA felnőttek számára a tűzijáték mindig valamilyen jeles alkalomhoz kapcsolódó, izgalmas esemény, ezért a legtöbben alig várjuk, hogy elkezdődjön. A gyerekek körében azonban igencsak vegyes lehet a fogadtatása. Hogy pontosan milyen, az leginkább az életkortól függ.

Megijedhetnek a kicsik

Az egész kicsik gyerekek, csecsemők valószínűleg még nem fogják értékelni a tűzijátékot, ugyanis fogalmuk sincs, mi az, viszont a hatalmas zajtól alighanem halálra rémülnek. Éppen ezért nem érdemes erőltetni ezt még számukra, az élmény úgysem marad meg, viszont a hatalmas ijedtség után nem biztos, hogy könnyű lesz őket megnyugtatni.

Óvatosan a 2-3 évesekkel

A 2-3 éves gyerekek már akár élvezhetik is a tűzijátékot, de csak óvatosan ismerkedjenek velük, mert még náluk is fennáll a veszélye annak, hogy megijednek a hangos durranásoktól. Hogy ezt elkerüljük, előre készítsük föl a gyerekeket, magyarázzuk el nekik, hogy nagy zajokkal fog járni a tűzijáték, de nem szabad megijedni, a látványra kell figyelni.

Élvezik a nagyobbak

A 4-5 éves, vagy idősebb gyerekek számára a tűzijáték már ugyanolyan élmény lehet, mint a felnőtteknek, ezért őket mindenképpen érdemes elvinni egy tűzijátékra. Ők már nem fognak megijedni a nagy zajtól, és valóban le tudják nyűgözni őket a fények. Nagyobb rendezvényeken csak arra vigyázzunk, nehogy elkeveredjen a gyerek a tömegben!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr576946285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása