Egész évben nagy durranás!

Hogyan lehet biztonságos a tűzijáték?

2014. december 03. 21:26 - Piromán

fireworks-160971_640.pngAhhoz hogy magántűzijátékunk valóban biztonságos legyen, nagyon fontos, hogy betartsunk bizonyos szabályokat, és odafigyeljünk néhány dologra. Ha mindez sikerül, garantáltan jól fog elsülni a mutatvány.

Előre nézzük meg a környezetet!

Nagyon fontos, hogy még világosban, előre nézzük meg, hol szeretnénk fellőni a tűzijátékokat. Erre azért van szükség, mert sötétben nem biztos, hogy észrevesszük az esetleges akadályokat, mint például egy benyúló faág, vagy villanydrót. Ha ezeket kizárjuk, máris kevesebb a rizikófaktor!

Pontosan nézzük meg, melyik termék mit tud!

Veszélyes lehet, ha a tűzijáték kezelője számára is meglepetést okoznak az egyes termékek, hiszen így nagyon könnyen történhetnek balesetek. Mindenképpen nézzük meg, hogy melyik termék mit tud, így véletlenül sem aktiváljuk őket rosszkor.

A nézők legyenek kellő távolságban!

Nem szokott jól elsülni, ha a nézők túl közel vannak a tűzijátékok fellövésének felszínétől. Igyekezzünk olyan távolságot tartani, ami azt is garantálja, hogy az esetleges balesetek esetén ne legyenek veszélyben a nézők.

Ne lövöldözzünk többen egyszerre!

Ha egyszerre többen állunk neki a termékeket fellövöldözni, annak biztos káosz lesz a vége, és a baleset valószínűsége is megnő. Legfeljebb ketten csináljuk, és folyamatosan kommunikáljunk közben!

Csak akkor csináljuk, ha biztosak vagyunk a dolgunkban!

Egy szemernyi kétely, bizonytalanság is balesetveszélyes lehet a tűzijátékozás során, ezért csak akkor kezdjük el fellövöldözni a rakétákat, ha nem félünk, és biztosak vagyunk benne, hogy meg tudjuk csinálni. Ha nem megy, bízzuk inkább hozzáértő személyre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr916960861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása