Egész évben nagy durranás!

Egész évben élvezhetjük az otthoni tűzijátékot

2014. november 07. 17:50 - Piromán

firework-492678_640.jpgÁltalános tévhit, hogy tűzijátékozni csak szilveszterkor lehet, az év összes többi napján tilos. Ez nem így van, lehet máskor is otthoni tűzijátékot csinálni, csak nem mindegy, hogy milyen termékeket használunk hozzá. Csak a 3-as kategóriába eső tűzijátékokra igaz, hogy egyedül szilveszter napján lehet őket használni, az 1-es és 2-es kategória termékei év közben is élvezhetők.

16 éven felülieknek engedélyezett

A 2. kategóriába tartozó termékek már képesek valós tűzijáték-élményt nyújtani. Ezeket 16 éves kortól lehet működtetni, egy személy egy időben összesen legfeljebb 1 kilogramm hatóanyag-tartalmú tűzijátékot birtokolhat, és egész évben fel lehet őket lőni, de kizárólag magánterületen. Ha a házunkban egy bulit rendezünk, megengedett, hogy mások is hozzanak magukkal tűzijátékot, és 1 kilogramm hatóanyag-tartalomnál több legyen a helyszínen.

Közterületen nem szabad

Mint ahogy említettük, mindez csak magánterületen lehetséges, közterületen tilos magánszemélynek tűzijátékot működtetni, ezt csak pirotechnikusoknak szabad. Ez alól a tilalom alól kivétel a szilveszter, ekkor 3. kategóriába tartozó tűzijátékok is üzemeltethetők. A 2. kategóriás termékek december 28-31-ig közterületen is használhatók, ebben az időszakban nem csak magánterületen működtethetők a tűzijátékok.

Nem kell mindent visszavinni!

Az is gyakori tévhit, hogy a fel nem használt tűzijátékokat szilveszter után vissza kell vinni oda, ahol vettük. Ez az 1. és a 2. kategóriás termékekre nem igaz, mert ezek az év többi napján is fölhasználhatók, így nincs értelme visszavinni. A 3. kategóriájú termékeket viszont vissza kell vinni, de az árát nem térítik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr26875589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása