Egész évben nagy durranás!

Miért művészet a tűzijáték?

2014. november 27. 21:54 - Piromán

fireworks-227383_640.jpgAki próbált már maga összeállítani egy tűzijátékot, az alighanem tapasztalta, hogy a végeredmény legfeljebb nyomokban hasonlított a profi tűzijátékokra, még a leggondosabb tervezés ellenére is. Ennek az az oka, hogy valójában a tűzijáték is egyfajta művészet, és nagyon kell érteni hozzá, hogy igazán jól megtervezhessük.

Fontos a látványterv

Ahhoz, hogy a tűzijáték igazi élmény legyen, komoly látványtervre van szükség. Ahhoz, hogy a látványterv igazán jó legyen, pirotechnikusnak kell megcsinálnia. Hogy miért? Azért, mert a pirotechnikus ismeri igazán a termékeket, ő tudja, melyik hogy fog szétrobbanni, milyen képet ad majd, mennyire lesz látványos. Persze erről mi is tájékozódhatunk, de ez nem ugyanaz, mintha tényleg ismernénk a termékeket.

Mindig érvényesül a pirotechnikus stílusa

Ahogy a nagy festőknek is megvannak a jellemző ecsetvonásaik, ábrázolási módjaik, úgy a tűzijáték milyensége is kiválóan jellemzi magát a pirotechnikust. Minden pirotechnikus beleviszi ugyanis a saját stílusát a művébe, ami nem meglepő, hiszen a saját ízlése alapján tervezi meg a látványt. Az aláfestő zene ugyanilyen jellemző lehet.

Kérhetünk segítséget

Ha úgy érezzük, nem tudjuk kellő alapossággal összerakni a képet a fejünkben, nyugodtan kérhetünk profi segítséget. A legtöbb pirotechnikai üzletben készségesen segítenek, de akár azt is megtehetjük, hogy nem magunk tervezünk tűzijátékot, hanem rendelünk, így garantáltan elérjük majd a kívánt hatást.

áték?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr496938911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása