Egész évben nagy durranás!

Miért imádjuk a tűzijátékot?

2014. november 16. 01:09 - Piromán

new-years-eve-479672_640.jpgMára teljesen megszokottá vált, hogy a nagyobb ünnepségeket, jeles alkalmakat tűzijátékkal koronázzuk meg. De miért is imádjuk annyira a robbanó rakétákat, mi olyan csodálatos az égre rajzolt fényjátékban? Miért éppen a tűzijáték az, amivel a jeles alkalmakat még jelesebbé tesszük? Mi nyűgöz le benne ennyire?

Kellemes emlékek

Ha visszaemlékszünk a gyerekkorunkra, szinte mindannyiunknak vannak kellemes emlékei a tűzijátékról, melyeket szívesen idéz fel. Gyerekként még inkább lenyűgöző a látvány, mint felnőtt fejjel, ezért egészen biztosan mélyen bevésődik a tudatunkba, hogy a tűzijáték valami varázslatos, misztikus dolog, ami igazán ünnepélyessé teszi az alkalmat.

Nem mindennapi látvány

A tűzijáték varázserejét kétségtelenül az adja, hogy a látvány teljesen valószerűtlen: rakéták robbannak föl az égen, amikből gyönyörű, színes fények formálnak különböző alakzatokat. Tényleg olyan az egész, mintha valamiféle mágikus jelenség lenne, nem csoda, hogy mágnesként vonzza mindenki tekintetét. Ráadásul a legtöbb ember nem tudja, hogy készül a tűzijáték, így még nagyobb titok lengi körül az egészet.

Bárki tűzijátékozhat

A hatályos törvények értelmében manapság bárki használhat tűzijátékot, aki elmúlt 16 éves. A tűzijátékokban egész évben gyönyörködhetünk magánterületen, amennyiben 1-es vagy 2-es kategóriájú termékekről van szó. Mindez azonban nemhogy mérsékelné a tűzijáték iránti lelkesedést, inkább még népszerűbbé teszi: sokan tesznek így emlékezetessé szülinapokat, családi ünnepeket, esküvőket.

Egyre színesebb a felhozatal

Szintén komoly vonzerő, hogy a technika fejlődése a pirotechnikát is érinti, így egyre színesebb a felhozatal tűzijátékok terén – szó szerint és átvitt értelemben egyaránt. Egyre több szín és forma jelenik meg, ami még szórakoztatóbbá teszi a jelenséget, és sok ezek közül már saját használatra is elérhető.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pyropont.blog.hu/api/trackback/id/tr996904817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása